Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (18/11/10 - 24/11/10)

Published on by notinea.over-blog.com

http://radio1movies.com/wp-content/uploads/2010/06/Movies.jpg

 

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, Μέρος 1

Harry Potter and the deathly hallows, part 1

Φαντασίας

Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ
 
2010

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γιέιτς. Πρωταγωνιστούν: Nτάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Eμα Γουότσον. 

 
http://www.neptunetwin.com/images/harrypotter_poster.jpgΟ Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη εξορμούν για την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης κ αι καταστροφής του μυστικού αθανασίας του Β όλντεμορτ, των Πεμπτουσιωτών. Χωρίς την καθοδήγηση των καθηγητώ ν τους ή την προστασία του Καθηγητή Ντάμπλντορ, θα πρέπει να στηριχτούν ο ένας στον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο. Ο πόλεμος πο υ τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και οι Θανατοφάγοι  του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση.


 

 

 

 

Παιχνίδια συνωμοσίας

Fair game

Δράσης

ΗΠΑ

2010

Σκηνοθεσία: Νταγκ Λάιμαν. Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Ναόμι Ουότς, Σαμ Σέπαρντ.
http://www.atomicpopcorn.net/wp-content/uploads/2010/11/fairgame-poster.jpeg
Η θέση της Βάλερι Πλέιμ, ως πράκτορα της CIA, αποκαλύπτεται από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, που με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να δυσφημήσουν τον διπλωμάτη σύζυγό της, Τζόσεφ Γουίλσον. Το ατόπημά του; Σε ένα άρθρο των "New York Times", ο Γουίλσον είχε γράψει ότι η κυβέρνηση του Μπους χειρίστηκε επιδέξια τη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ. Στο πλαίσιο του 23ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.


 

 

 

Ενώπιον θεών και ανθρώπων


Of gods and men


Δράμα


Γαλλία


2010


Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Μποβουά. Πρωταγωνιστούν: Λαμπέρ Γουίλσον, Μάικλ Λόνσντέιλ, Ολιβιέ Ραμπουρντέν.
http://www.filmering.at/images/stories//gallery/deshommes/OfGodsAndMen-Poster01.jpgΣε ένα μοναστήρι στα βουνά της βόρειας Αφρικής τη δεκαετία του ’90. Οκτώ χριστιανοί καλόγεροι από τη Γαλλία, ζουν σε αρμονία με τους αδελφούς τους μουσουλμάνους. Οταν ένα συνεργείο από ξένους εργάτες σφαγιάζεται από μια ομάδα φανατικών ισλαμιστών, ο φόβος κυριεύει την περιοχή. Ο στρατός θα προσφέρει προστασία στους μοναχούς, αλλά εκείνοι θα αρνηθούν. Αρχίζουν να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το μοναστήρι ή όχι. Παρά την αυξανόμενη απειλή, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να μείνουν… με ότι αυτό συνεπάγεται.


 

 

 

Το χάρισμα


Δράμα


Ελλάδα


2010


Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Βάσω Καβαλιεράτου, Μάκης παπαδημητρίου, Γιάννης Τσορτέκης.

Ο Χάρης ερωτεύεται την Ισμήνη την πρώτη μέρα που συναντιοhttp://harismafilm.files.wordpress.com/2010/10/xarisma-poster.jpgύνται. Της το εξομολογείται την δεύτερη. Την τρίτη ξέρει πια πως είναι η γυναίκα της ζωής του. Η Ισμήνη νιώθει αποστροφή για αυτόν. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα διέσχιζε το δρόμο για να αποφύγει. Δεν θα πήγαινε μαζί του ακόμη και αν ήταν ο τελευταίος άνδρας στη γη. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών αυτή θα προσπαθήσει να τον αποφύγει ενώ αυτός θα προσπαθεί πασαλειμμένος με μαγιονέζα να την πείσει πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Πως είναι όμως δυνατόν ο Χάρης να μοιάζει πως καταλαβαίνει την Ισμήνη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο; Η πιο εναλλακτική ρομαντική κομεντί του ελληνικού σινεμά είναι ένα χορταστικό παραμύθι που μας ψιθυρίζει ότι μερικές φορές ακόμη και το φαινομενικά αδύνατο γίνεται πιθανό.


 

 

Ταξίδι στη Μυτιλήνη


Δράμα


Ελλάδα


2010


Σκηνοθεσία: Λάκης Παπαστάθης. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου.

Παρακολουθούμεί την ιστορία του Κώστα που μετά από είκοσι χρόνια παραμονήhttp://www.sevenart.gr/dynamicpics/movies/poster/1245_afisa-elliniki1.jpgς στο Παρίσι επιστρέφει στην πατρίδα του, την Μυτιλήνη. Αφορμή, η κληρονομιά του οικογενειακού του σπιτιού. Ο ήρωας είχε φύγει από το νησί στα δεκαοχτώ του για σπουδές κινηματογράφου στο Παρίσι κι έκτοτε δεν ξαναγύρισε. Εν α βαρύ οικογενειακό ιστορικό τον κρατούσε μακριά. Κατά την επιστροφή του συναντάει όσους από τους συγγενείς του έχουν απομείνει και θυμάται έντονα εκείνους που έχουν φύγει για πάντα από τη ζωή. Οι μνήμες της παιδικής ηλικίας των δέκα χρόνων, της εποχής δηλαδή που συνέβησαν τα δραματικά γεγονότα στην οικογένειά του, αναβιώνουν στο μυαλό του… Ζώντες και τεθνεώτες τον κάνουν να ξαναγαπήσει τον τόπο του. Καταλυτικό ρόλο παίζει η σχέση του με την Ελένη, τη δυναμική κι ευαίσθητη γιατρό που εργάζεται στο γηροκομείο της Μυτιλήνης και του ανοίγει νέους δρόμους στην ζωή του.


 
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post