Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Published on by notinea.over-blog.com

Είναι δύσκολο να φανταστούμε την περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς να δούμε μιά εορταστική ταινία, τουλάχιστον αυτό ΄κανουν οι περισσότεροι από εμάς.  Είναι τέλεια η άισθηση του να κάθεσαι αναπαυτικά κοντά στο Χριστουγεννιάτικο έλατο και να απολαμβάνεις μιά  καλή Χριστουγεννιάτικη ταινία.  Αν θες να έχεις κι εσύ αυτή την εμπειρία, παρακάτω θα βρείς μιά λίστα από τις 10 καλύτερες Χριστουγενιάτικες ταινίες πού μπορείς να ενοικιάσεις ή να αγοράσεις γιά την συλλογή σου!

1. Μόνος στο σπίττι

Μια οικογένεια ετοιμάζεται να πάει διακοπές για τα Χριστούγεννα στο Παρίσι, ξεχνώντας όμως σπίτι, ένα πιτσιρίκι.


Ευχάριστη ταινία για τις γιορτές, με πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και με το Μακάλεϊ Κάλκιν στα κέφια του, στο ξεκίνημά του.


Η χαρά του παιδιού, ποιος δεν έχει δει αυτή την ταινία…


Το σενάριο είναι του Τζων Χιούζ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρις Κολόμπους.


Το Μόνος στο σπίτι βγήκε στους κινηματογράφους το 1990 και θεωρείται από τις πιο εμπορικές ταινίες.

2. Muppet - Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Η κλασσική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντικενς παίρνει άλλη διάσταση, όταν κεντρικοί ήρωες γίνονται τα εκπληκτικά Muppets. Ο Μάϊκλ Κέιν υποδύεται τον τσιγκούνη και μίζερο Σκρουτζ σε μια ταινία που μόνο μίζερη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.


Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ βρίσκεται σπίτι του, έως τη στιγμή που δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη. Τα φαντάσματα των Χριστουγέννων έρχονται και τον ταξιδεύουν στο παρελθόν του, στο παρόν αλλά και στο μέλλον του.


Ένα ταξίδι που θα του μείνει αξέχαστο, γιατί αυτό που αντικρίζει δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Βλέπει ένα πολύ μοναχικό άνθρωπο, που βυθίζεται στη μοναξιά του, καθώς κανείς δεν του θέλει εξαιτίας της παραξενιάς του.

Εκεί όμως που στέκεται περίλυπος και αναλογίζεται τη ζωή του, συναντά τον Μπομπ Κράτσιτ (τον βάτραχο Κέρμιτ) που θα τον φέρει σπίτι του, θα τον αγκαλιάσει και θα του δείξει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Μια τρυφερή, γιορτινή ταινία με εκπληκτική μουσική και ειδικά εφέ, τώρα και σε ψηφιακή μορφή για όλη την οικογένεια

 
3. Ο Άγιος Βασίλης μου

Όταν ένας επιχειρηματίας σκοτώνει κατά λάθος τον Άγο Βασίλη την παραμονή των Χριστουγνέννων, βρίσκεται να τον ακτικαθιστά αφού μετατρέπεται διά μαγείας σε καινούριο Άγιο Βασίλη.

4. Μιά Υπέροχη Ζωή (It’s a Wonderful Life)

Παραμονή Χριστουγέννων στο Μπέντφορντ Φωλς, ένας άγγελος προκειμένου να κερδίσει τα φτερά του πρέπει να αποτρέψει την αυτοκτονία του συμπονετικού αλλά απελπισμένου Τζόρτζ Μπέιλι θα του δείξει πως θα ήταν η ζωή αν εκείνος δεν είχε υπάρξει ποτέ.

Η αριστουργηματική ταινία του Φρανκ Κάπρα -μια απο τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών- το It's A Wonderful Life, θα μιλήσει σίγουρα στην καρδιά σας.

5. Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (The Nightmare Before Christmas)
Ο Jack Skellington είναι ο Βασιλιάς του Halloween, όπου αυτός και οι υπόλοιποι κάτοικοι, όλο το χρόνο προετοιμάζονται για την ετήσια γιορτή του Halloween. Η δουλειά του επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και κοντεύει να γίνει ρουτίνα, γι`αυτό ο Jack νιώθει μια έντονη ανάγκη για ανανέωση. Όταν θα βρεθεί ξαφνικά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, θα έρθει για πρώτη φορά με το κλίμα των Χριστουγέννων το οποίο θα προσπαθήσει να μεταφέρει στη γιορτή του Halloween. Οι συμπολίτες του όμως δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την ιδέα.

6. Το ξωτικό των Χριστουγέννων (Elf)

Ένα μικρό αγόρι, μπαίνει κατά λάθος στο σάκο του Αγιου Βασίλη όταν αυτός αφήνει τα δώρα του. Όμως εκείνος δεν το καταλαβαίνει και παίρνει μαζί του τον Buddy μέχρι το Βόρειο Πόλο. Εκεί ο αταίριαστος επισκέπτης υιοθετείται από μια οικογένεια ξωτικών, προσπαθεί να περάσει απαρατήρητος και να ενταχθεί στην ιδιαίτερη αυτή κοινωνία. Έτσι μεγαλώνοντας πιάνει δουλειά στο εργαστήριο κατασκευής των μαγικών παιχνιδιών, αλλά δεν τα καταφέρνει. Αντιθέτως σχεδόν καταστρέφει το εργαστήριο με τις απροσεξίες του και έτσι παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και να αναζητήσει τις ρίζες του. Οι πραγματικοί του γονείς θα αποδειχθεί ότι δεν αγαπούν τα Χριστούγεννα και ετεροθαλής αδελφός του δεν πιστεύει στον Αγιο Βασίλη. Ο Buddy θα αναλάβει το δύσκολο έργο να θυμίσει στους γονείς του, αλλά και σε όλη τη Νέα Υόρκη τη μαγεία των Χριστουγέννων.

7. Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express)

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα τεράστιο ατμοκίνητο τρένο σταματάει έξω από την πόρτα ενός αγοριού που έχει πάψει να πιστεύει στον Αϊ Βασίλη. Το αγόρι επιβιβάζεται για ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο. Διασχίστε βουνά, τοπία στρωμένα από πάγο και πανύψηλες γέφυρες.

Απολαύστε τη ζεστή σοκολάτα που σας προσφέρουν τραγουδιστά οι εκπληκτικοί σερβιτόροι που θα σας εξάψουν τη φαντασία.

ΟΤομ Χανκς και ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ξανασυνεργάζονται σε αυτή τη κλασσική Χριστουγεννιάτικη ταινία, γυρισμένη με μια πρωτοποριακή μέθοδο CGI κινουμένων σχεδίων.

Η Αποτύπωση Ερμηνείας μετατρέπει κάθε στιγμή σε μαγική και σύμφωνα με το άστεγο ξωτικό, Οταν βλέπεις ...πιστεύεις. Θα δείτε θαύματα, και θα το πιστέψετε.
  Τι περιμένετε λοιπόν; ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕΕΕΕΕΕ!http://2.bp.blogspot.com/_Pvin2QlNiUo/TIUf5DBu4SI/AAAAAAAAB-M/q3c9p25wnIM/s1600/The+Polar+Express+(2004).jpg

8. White Christmas

Τα ‘’Λευκά Χριστούγεννα’’ είναι ένας ακόμα θησαυρός του Ίρβινγκ Μπερλίν ( Count your blessings instead of sheep, Sisters, Blue skies ), αλλά και το ομώνυμο αγαπητό τραγούδι.

Δύο ταλαντούχοι τραγουδιστές και χορευτές (Μπινγκ Κρόσμπι και Ντάνι Καγιέ) μετά τον πόλεμο γίνονται το πιο καυτό ντουέτο στις σόου μπίζνες.

Τον χειμώνα ενώνουν τις δυνάμεις τους με δύο αδερφές (Ρόουζμαρί Κλούνεϊ και Βέρα-Έλεν) και πηγαίνουν στο Βερμόντ για να περάσουν λευκά Χριστούγεννα.

Εκεί τους περιμένουν περιπέτειες και το αποτέλεσμα θα είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα όνειρα!

9. Θαύμα στο Μανχάταν (Miracle on 34th Street)

Όταν ένας συμπαθητικός ηληκιωμένος που υποστηρίζει ότι είναι o Άγιος Βασίλης περνιέται για παράφρων, ένας νέος δικηγόρος αποφασίζει να τον υπερασπίσει με το να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είναι πράγματι ο Αγιος Βασίλης.

10. Disney's - Μιά Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol)

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Τζιμ Κάρεϊ) ξεκινάει και φέτος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο (Γκάρι Όλντμαν) και στον ευδιάθετο ανιψιό του (Κόλιν Φερθ). Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει «κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο». Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί. Ο Σκρουτζ θα πρέπει να μαλακώσει την καρδιά του, για να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση μιας ολόκληρης ζωής και να επανορθώσει τα σφάλματα του, προτού είναι πολύ αργά... http://www.comingsoon.net/gallery/21756/Disneys_A_Christmas_Carol___18.jpg

 

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post